Zoeken
  • saartjevenmans

Mijn verhaal

MIJN VERHAAL: Even heb ik echt getwijfeld of ik dit wel openbaar zou plaatsen. Maar ik wil jullie laten zien dat wij allemaal menselijk zijn en hoe zeer we ook met gezondheid bezig zijn we vaak ook struggelen en enorm moeten doorzetten! Dit is een lange tekst, voel je niet verplicht om tot het einde uit te lezen, maar misschien herken je jezelf wel ergens in mijn verhaal. 2015 - 2016: ik deed niks van sport, ging gaan werken, deed dagelijks mijn huishouden en had vaak last van een onwaardig gevoel. Ah, mijn huishouden was op orde en dat was dan mijn voldoening. Ik begon op te merken dat de 7 telkens op de weegschaal tevoorschijn kwam en broeken begonnen krap aan te voelen. Ik besloot om er iets aan te doen! Een zoektocht hoe ik het nu best aanpak. Ik kwam Juice plus en herbalife tegen en besloot met herbalife door tegaan. Ook begon ik met mijn goeie vriendin die destijds mijn collega was te fitnessen. Ik merkte resultaat, traag... Maar het lukte. De sportmicrobe kwam terecht in mijn bloed en op een dag ging ik groepslessen fatburning BBB volgen! Zalig op muziek samen met andere mensen die dan later ook vrienden werden! Het ging goed en ik kreeg mijn toenmalige vriend mee naar de fitness. Hij werd ook al snel unstopable! De motivatie zat inmiddels zo hoog. Ik telde werkelijk mijn calorieën en ging ze terug gaan aflopen in de fitness en af en toe combineerde ik krachttraining samen met mijn toenmalige vriend want die was inmiddels zot van bodybuilding, Arnold Shwartzenigger, Rich Piana, Bradley Martin enz....

Mijn laagste meting was 65kg en ik kon in maatje 38! Wat voelde ik mij BLIJ!!

Tijdens de groepslessen die ik volgde mocht ik af en toe eens mee het podium op en mijn docent vervangen wanneer ze een blessure opgelopen had. Ik kreeg een uniek aanbod om zelf ook groepslessen te geven. Maar daar komt uiteraard ZÉÉR VEEL bij kijken. Ik deed opleidingen mee, liet mij coachen, investeerde ook in verschillende coaching trajecten, liep stages bij top docenten. Terwijl het op "businessvlak" goed ging, in volle groei, ook persoonlijke groei, ging het op het thuisfront helemaal niet goed. Geen detailles daarover maar het kwam wel tot een breuk wat veel verdriet en pijn met zich mee bracht, loslaten is nooit gemakkelijk. Uiteindelijk had ik wel telkens de juiste mensen op het juiste moment om mij heen zoals o.a. mijn ouders!

Na een tijdje begon ik een nieuwe relatie en God wat ben ik gelukkig met hem! Ik ervaar veel minder stress, diepe liefde en wederzijds respect.

Intussen was ik al volledig werkzaam in bijberoep met les geven.

Wel elke avond van de werkweek na mijn werkdagen als keukenhulp bij az delta en later ook als huishoudhulp bij Makkie. Er schoot amper tijd en vooral energie over om mezelf nog de fitness in te sleuren om mijn eigen workouts te doen. Een gelukkige relatie, 's avonds laat na het lesgeven nog eten omdat je een honger gevoel krijgt, genieten van het leven, minder tot geen eigen workouts meer in de fitness brachten mijn gewicht weer tot 78kg. Al een hele poos strijd ik tegen die kilo's en teveel aan vetpercentage vooral rond mijn buik.

Ook al ben ik gelukkiger in mijn leven nu, toch voel ik mij alles behalve gelukkig in dit lichaam zoals het op dit moment is! Na telkens proberen, lopen terug heropstarten en ook fitnessen wat wel moeizamer gaat met die extra kilo's heb ik besloten om de KNOOP DOOR TE HAKKEN! Ik ga in zee met een personal trainer!! Voeding is alles en zij kan mij professioneel helpen bij het gebruik van de juiste voeding aangepast op mijn eigen lichaam en levensomstandigheden. Ik voel mij gemotiveerder dan ooit, ook al is starten altijd moeilijke vraagt dit wellicht wel de meeste energie, ik blijf niet meer in redenen en excuses draaien maar beslis het daadwerkelijk aan te pakken!

In dit hele proces zal ik zelf ook veel bijleren en die kennis ook weer met mijn deelnemers kunnen meegeven. We zijn allemaal maar mensen en ook als de schijn soms hoog is... Iedereen heeft zijn/haar mindere kanten, werkpunten of struggels met dingen! Het is alleen wat je er daadwerkelijk mee doet! Ik kies ervoor om niet bij de pakken te blijven zitten en dit geeft ongelofelijk veel voldoening!

Tot zover mijn verhaal. Fitte groetjes Saartje

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven